Irupvej 2, 7752 Snedsted

En af Thy's Herregårde

Irup hovedgård udbydes til salg

Irup er beliggende midt i Thy og er med et jordtillliggende på 185 ha. en af Thy's "herregårde". Irup's historie går langt tilbage og de officielle ejer lister går tilbage til 1400 tallet. Ejendommen er beliggende midt på ejendommens jorder med ca. 4,5 ha. park, gårdsplads m.m., ca. 25 ha. skov og ca. 153 ha. tilskudsberettiget areal.

Irup Hovedgård's bygninger består af beboelsesbygning, 3- længede driftsbygninger på godt 3.000 kvm. og fritliggende maskinhus/lade på 522 kvm.

Beboelsesbygningen består af 3-længet stuehus på ca. 567 kvm. som er totalt renoveret. Senest er de sidste 200 kvm. renoveret, således at stuehuset fremtræder særdeles indbydende.

Hovedbygningen er opført i 1841 og indeholder i dag: bryggers, gang, stort kontor, soveværelse, 5 store værelser, 3 badeværelser (det sidste er endnu ikke helt færdigrenoveret), opholds-/spisestue, herregårdskøkken med god plads, stue med pejs og stor hall/forgang, bibliotek/stue, havestue, stor opholdsstue, gang og indgangsarealer.

Ejendommen er beliggende i kuperet terræn og fra hovedbygningerne er der direkte adgang til parken, som igen forbindes direkte med engareal, sø og skov.

Jorden dyrkes med traditionelle salgsafgrøder, kartofler og godt 2 ha. med energipoppel og juletræer.

Driftsbygningerne består af: fyrrum med nyere stoker anlæg, isolerede kartoffellagre, lade med kornlager (min. 8.000 tdr.), gennemløbstørreri med udendørs påslag på betonplads. Laden er delvis med ståspær, Der er et godt værksted, en længe med yderligere lagerplads, kemirum, velfærdsrum til medhjælp, samt gl hestestald. Fritliggende isoleret lade/maskinhus fra 2001.

En ejendom med en lang og traditionsrig historie.

Senest solgte

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.